15/04/2019

Pean vist spordiblogijaks hakkama ehk ma tean, kes Te olete


Iga endast vähegi lugupidav blogija teab, palju tal umbkaudu jälgijaid on. Kõik küll ütlevad, et neid ei huvita üldse see, palju lugejaid või püsivaid jälgijaid on, kuid ometigi teavad kõik paljud nende üllitisi loevad. Ma olen seni oma Bloggeri platvormi poolt pakutaval lehe vaatamistel silma peal hoidnud. Kuigi ma tean, et see pole täpne info, sest see loeb iga eraldi tetud kliki uueks vaatamiseks. Enda vaatamised olen ma muidugi väja lülitanud, et veidigi tõetruumat infot saada, kui seda vaja peaks minema. 
Tutvusin nädal tagasi Eesti Blogiauhindade reeglitega. Sel aastal on nimelt eluliste blogide kateoorias vaja oma blogi siduda Google Analyticsiga, et vaadata, palju jälgijaid on. Nii kindlustatakse see, et ka väiksema jälgijaskonnaga bogijatel on võimalus esikolmikusse tulla. Nimelt on sel aastal kaks eluliste blogide arvestust - esiteks need, kellel on üle 5000 jälgija ja teiseks need, kellel on jälgijaid vähem. Kindlaks tehakse see blogija poolt saadetud Google Analyticsi väljavõtete põhjal.
Ma olen ammu kuulnud, et see Bloggeri enda pakutav jälgimissüsteem on veidi mööda ja pole täpne. Aga kuna minu jaoks pole konkreetne külastajate arv kunagi eesmärk omaette olnud, siis ma pole sellele väga tähelepanu pööranud. Siis, kui ühel päeval külastusi väga massiliselt on, eks siis ikka olen lähemalt uurinud, aga muidu mitte. Olen nüüd mõned päevad ka ise Google Analyticsiga oma blogi külastajaid jälginud. Ja see, mida ma teada olen saanud on päris üllatav.
Siit tuleb siis minu väike kokkuvõttev kirjeldus Teie kohta. Võite pärast mulle teada anda kui täppi Google Teie iseloomustamisega pani. Samas on veidi hirmuäratav ka, mis andmeid inimeste kohta teada võib saada.

Triinu teatriblogi külastajad (Google Analyticsi põhjal) on:
1) peamiselt elavad Eestis (93%)
2) umbes pooled lugejatest on Tallinnast (55%). Aga lugejaid leidub ka Tartust, Rakverest, Viljandist, Võrust, Pärnust, Põlvast. Peab vist rohkem hakkama Tallinnas teatris käima.
3) peamiseks internetibrauseriks on Chrome (62%), järgnevad Firefox (15%), Internet Explorer (10%), Safari (8%), Edge (4%)
4) enamus kasutavad Windowsi (80%) operatsioonisüsteemi
5) interneti teenusepakkujateks on Elisa (8%), Telia (3%), Starman (2%)
6) kõige rohkem on külastajaid 25–34 aastaste seas (34%) ja kõige vähem >65 aastaste seas (5%)
7) lugejate seas on meeste ülekaal veidi suurem (mehi 54% vs naisi 46%)

Peamised huvid, mille tõttu inimesed minu blogisse jõuavad on:
·      individuaalsport
·      jooksmine ja kõndimine
·      rattasõit
·      arvutid ja elektroonika
·      toit ja jook
·      reisimine ja vaatamisväärsused

Seega mulle tundub, et ma peaksin vist suunda muutma ja hoopis reisi- või spordiblogijaks hakkama. Kuigi märksõnu vaadates tahate te vist spordist kõige rohkem kuulda.

Aga nüüd käsi püsti, kes end ära tundis?


*postituse päisepilt on pärit internetist

1 kommentaar:

  1. Kõige lihtsam on sul teha selle õpetuse järgi: https://blogiauhinnad.ee/reeglid/
    Õpetuse leiad, kui kerid lehekülje täitsa alla

    VastaKustuta