20/01/2024

Raamatud 2023: November ja Detsember

Kuigi praegune postitus kajastab raamatuid mida ma lugesin novembris ja detsembris, ilmub see hoopis jaanuaris 2024. Lihtsalt varem polnud väga aega ega tahtmist seda postitust kirjutada. Kahe kuu raamatud ilmuvad seepärast koos, et novembris lugesin läbi täpselt ühe raamatu ja teine raamat jäi pooleli. Seega enamus siin välja toodud raamatuid said loetud detsembris ja seda ka peamiselt seetõttu, et jäin vahepeal haigeks ja siis oli veidi rohkem aega lugeda.

1. Jo Thomas "Armastus jõuluturult" - Tüüpiline Hallmarki romantiline jõulufilm raamatu kujul. Seega, kellele sellised filmid meeldivad, siis neile võiks raamat ka meeldida. Hea jõuluaegne ajaviitelugemine. Lisaboonusena on raamatu lõpus välja toodud saksapäraste piparkookide ja piparmündikakao retseptid.

2. Lisa Genova "Mäletamine. Mäluteadus ja unustamise kunst" - Mäluteadlane Lisa Genova kirjutab huvitavalt milline on normaalne mälu ja millised on haiguslikud muutused. Iga unustamine pole veel dementsus ja minu meelest tuuakse raamatus väga häid näiteid ja seletatakse väga hästi lahti miks me vahepeal unustame ära mida me teise tuppa otsima läksime või kuhu auto parkisime. Raamat on piisavalt lihtsas keeles kirjutatud, et sisu mõistmiseks ei pea omama meditsiiniteadmisi.

3. Kristina Ohlsson "Tuhkatriinud" - Nüüd peaaegu 2 kuud hiljem ma enam raamatu sisu ei mäletagi. Tegemist on krimilooga, mis edenes päris kiiresti. Minu jaoks jäi mõrvar kuni lõpuni üllatuseks. Seega meeldis nii palju, et otsustasin triloogia teise osa ka läbi lugeda. Samas sellist elamust ei pakkunud, et hiljem detailselt mäletaks, millest raamat rääkis.

4. Robyn Carr "Vii mind jõuluks koju" - Järjekordne jõuluteemaline armastusromaan. Jo Thomase raamat meeldis mulle veidi rohkem, aga üldiselt polnud ka sellel raamatul midagi viga. Hea jõulude ajal ajaviiteks lugeda, sest ei nõus pingsat kaasa mõtlemist ja edeneb kiiresti.

5. Jenny Hale "Meeldejäävad jõulud" - Järjekordne jõuluromaan, aga kui pealkiri ütleb, et tegemist on meeldejäävate jõuludega, siis raamatu sisu küll meeldejääv ei olnud. 

6. Kristina Ohlsson "Kirikakrad" - "Tuhkatriinud" teine osa. Raamat oli ülesehituselt sama mõistatuslik ja põnev nagu esimene osagi. Kahjuks jällegi sisu täpselt ei mäleta. Mulle kui krimiraamatute austajale igatahes meeldis ja jään juba kolmandat osa ootama.

7. RaeAnne Thayne "Andestuse allikas" - Sellest raamatust ei mäleta ma midagi. Ilmselt oli tegemist mõne igava romaaniga, mida ma tavaliselt ei loe. Kahtlustan, et raamatu laenutas mu ema ja ma lugesin seda lihtsalt maal olles igavusest. Seega sobib pigem vanematele naistele ajaviitekirjanduseks.

8. Lucinda Riley, Harry Whittaker "Atlas. Pa Salti lugu" - See on raamat, mille lugemist ma kõige kauem oodanud olin. Olen seitsme õe sarja kõik senised raamatut läbi lugenud ja olin väga huvitatud, milline siis Pa Salti tegelik lugu oli. Kuna Lucinda Riley on vahepeal meie seast lahkunud, kirjutas raamatu lõpuni tema poeg Harry Whittaker. Autori vahetus mulle silma igatahes ei hakanud ja 800lk said peaaegu kahe päevaga läbi loetud, sest raamat sisaldas väga palju üllatusmomente. Lisaks tuttavaid momente ka varasematest raamatutest. Kahju, et nüüd kogu sari läbi sai ja enam midagi oodata pole. 

9. Betty Rowlands "Mõrv talvisel pärastlõunal" - Kirjelduse järgi pidi tegemist olema jõuluraamatuga. Aga raamatu tegevustikust sain aru, et väljas on külm, aga muud jõululikku küll lugedes silma ei hakanud. Kuigi mulle krimiraamatud meeldivad, siis see konkreetne raamat venis ja põnevaks läksid alles viimased leheküljed. Lugedes tuli meelde, et ma olen varem ka selle autori raamatuid lugenud ja need pole mulle pigem meeldinud. 

10. Sirje Endre (koostaja) "Helgi Sallo. Sulle kõik nüüd ütlen" - Tegemist on peamiselt Helgi Sallo lavateest rääkiva raamatuga. Eluloolist infot leiab raamatust ka, kuid pigem põgusalt. Lugesin raamatut ainult seepärast, et minu blogi tsiteeritakse antud raamatus ja lisaks sellele oli mul endal võimalus üks väike kirjatükk spetsiaalselt selle raamatu jaoks kirjutada. Mulle oleks veidi rohkem meeldinud raamatust ka eluloolisi fakte lugeda. Nende jaoks, kellele Sallo ja teater meeldivad, on kindlasti tegemist huvitava lugemisega. Neile, kes elulugusid rohkem armastavad, võib raamat veidi üksluiseks jääda.

0 kommentaari:

Postita kommentaar