10/06/2015

Soovitusi suveetendustele

Alljärgnevalt toon ära oma esialgsed plaanid suveetenduste külastamiseks. Kohe kindlasti ei saa öelda, et tegemist on 100% soovitusega, kuid ehk leiate siit mõningaid ideid.


Projektiteater MTÜ Kell kümme: A. Ayckbourni   komöödia "Miljonite lemmik"
Üks teleshow tahab tekitada eriti skandaalse konfliktiga saadet...

Lavastaja: Roman Baskin
Mängivad: Marko Matvere, Hendrik Norman , Merle Palmiste jpt.
Esietendus:  16. juuli.2015 Otepääl, Kaarna järve ääres,  Villa Müllerbecki õuel

Etendused toimuvad: 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30.  juuli  3, 4, 5, 6, 7.  august kell 19.00
NB! Alla 6-aastaseid lapsi etendustele ei lubata!

Tartu Uus Teater: "ODYSSEIA"
Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja: Ivar Põllu

Mängivad: Maarja Jakobson, Katrin Pärn, Piret Simson, Helgur Rosental, Janek Joost, Siim Angerpikk jt

See on Tartu Uue Teatri esimene klassikalavastus, algtõukeks Vana-Kreeka eepos “Odysseia”.
Jõukas põllumees Odysseus läheb vastumeelselt Trooja kriisi lahendama. See võtab veidi kauem aega kui plaanitsetud. 20 aasta pärast tagasi jõudes on kodu Trooja sõja põgenikke täis. Odysseus puhastab oma kodu, kuid maailm turvaliste seinte taga on pöördumatult muutunud. Meie tõlgenduses on see Tartu äärealade avastusretk, vaade Eestile ja Tartule võõramaalase, rahuvalvesõduri ja turisti pilgu läbi. Tähelepanu, etendus kestab 3 tundi, erinevate paikade vahel liigutakse enamasti bussidega, aga ka jala.

Etenduse algus- ja lõpp-punkt on Tartu Uus Teater, Lai 37.
Etendused toimuvad: 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27. august
Rohkem infot. (LINK

Sundown Entertainment OÜ "Grace ja Glorie"
Lavastaja: Vilja Nyholm-Palm
Mängivad: Ülle Kaljuste ja Hilje Murel

See on leebe huumoriga, elujaatav, lootust ja lohutust jagav lavatükk, kus kaks põlvkonda eri maailmadest kohtuvad.
Grace Stilesi vaated elule on lihtsad nagu loodusseadused. Grace on eluterve maanaine, kuigi oma pika elu jooksul on ta üle elanud palju valusaid kaotusi. Eluõhtul soovib vähihaige Grace saabuva lõpu vastu võtta üksinda, talle kuulunud talumaadel asuvas väikeses majakeses. Grace keeldub igasugusest kõrvalisest abist ja kaastundest.
Gloria saabub talukohta vabatahtliku hospiitsina, et vana naise eest hoolt kanda ja tema elu lõppu kergendada. Ta on hüljanud oma peadpööritava karjääri suurlinnas ja asunud koos advokaadist abikaasaga elama ääremaale. Hospiitsitöö on Gloriale võimalus pikendada oma isiklikku leina ja on teatav side kaotatud pojaga.
Esmapilgul väga vastandlike naiste vahel areneb tasapisi teineteisemõistmine ja nende tärkav sõprus kasvab omamoodi eneseavastamise teekonnaks, tõstatades kõigile tuttavaid küsimusi religioonist, inimsaatuste õiglusest või ebaõiglusest, kahtlustest elatud elu hinnates ja neid kahtlusi ületades. Kõik me oleme siin vajalikud, kõik me oleme lülid ühes suures ilmaketis.

Etendused toimuvad: 14, 15, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 28, 29, 30. juuli ja 1, 2, 9, 10. august kell 20.00 Rehe küünis (Üksnurme küla, Saku vald)

Lutsu Teater "Rummu Jüri ehk tamasseri rauad"
Lavastaja: Jaan Willem Sibul
Mängivad: Madis Milling, Merle Jääger, Helje Põvvat, Peeter Sibul, Uno Nagelmaa, Piret Kägo, Janno Rüütle, Henrik Hinrikus, Üle Needo, Merle Tanilsoo, Volli Vološin, Aimur Kruuse, Valdis Kurg, Timo Varik, Indrek Varik, Liisa Linnus, Kaido Arulepp ja Lutsu küla rahvas.

Reaalne elu on see, mida me teiega praegu läbi elame. Kuid ajal võib olla ka  teine püksisäär, mida on huvitav enda lõbuks soputada.
Erinevalt Kalevipojast on Rummu Jüri jätnud reaalse jälje nii kirikukirjadesse, kui kohtutoimikutesse. Legendi loovad inimesed, kes lugusid räägivad. Mida aeg edasi, seda suuremad on liialdused. Mis siis imestada, kui Rummu Jüri kukub omast sajandist 1948.aastasse, mil teda kõige rohkem vajatakse.
Ja ajalugu läheb hoopis teist rada.
Publik satub aega, kus metsas on varjul metsavennad ja Lutsu külas kakerdavad ringi miilitsad, külvivolinikud, kommunistid ja muu pahn.
Enne etendust võite nendega kohtuda ja rääkida. Aga kui soovite siis ka nalja ja napsi visata. Avatud on puhvet. (Puhvetipidaja on kommunistliku töö lööklane!)

Etendused toimuvad: 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 21. juuni kell 19.00 Põlvamaal Lutsu külas Prantso talus

Teater Vanemuine "Obinitsa"
Lavastaja: Ain Mäeots
Mängivad: Merle Jääger, Ragne Pekarev, Marian Heinat, Tanel Jonas, Andres Mähar, Priit Strandberg, Karol Kuntsel, Veiko Porkanen, Marje Metsur, Kaia Skoblov, Ott Sepp jt

Obinitsa külas asub kaunis 30ndatel aastatel valminud puumaja, mida omal ajal kutsuti selle ehitanud ja sääl elanud kaupmehe pere järgi Kalju Maja. Maja hüüti ka Obinitsa aknaks, seal võeti seto kombe kohaselt vastu riigimehi, usurändureid ja teadlasi. Fotokunstnik Carl Sarap jäädvustas klaasnegatiividele Obinitsa ja viie kaunitarist peretütre ilu. Siis tuli nõukogude võim, kellele maja meeldis, aga pere ei meeldinud… Velskripunkt, meierei, kultuurimaja, raamatukogu, kolhoosi kontor – poole sajandi vanused ei tea enam Kaljudest midagi. Nende pereliikmed võtsid läände põgenedes või külmale maale sõites pildialbumid kaasa… Kas avada Obinitsa aken ja olla taas pere maskiballil või õdede kaksikpulmas, kas näha nii lähedalt sirpi, mis lõikab ja haamrit, mis lööb? Kas elada läbi meie maa perede saatust ida ja lääne väraval, kus tuul kogu aeg tõmbab ja puhub meid laiali nagu õitsenud võilille ebemeid?
Eepiline lugu ühest seto perest läbi 100 aasta.

Etendused toimuvad: 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12 juuli kell 20.00 Obinitsas Võrumaal
Lisainfo: http://www.vanemuine.ee/repertuaar/obinitsa/ 

Suveetendus "Lahvka"
Lavastaja: Tarmo Tagamets
Mängivad: Maive Käos, Agu Trolla, Tõnu Zernask, Vello Oper, Helje Põvvat, Tiia Kokman-Konsap, Tambet Krasnov, Siim Sareal, Liili Saar, Elina Apsolon,Ülo Kivisild,Juulia Paulson, Lenna Võikar,Maarja-Lill Mahlakas, Hanna Mathiesen, Robin-Sulev Mahlakas, Tormi Trumsi, Olar Tuuling Külalisena VÄINO PUURA

Näidend „Lahvka“ tuletab meelde tänaseks peaaegu kadunud autopoes käimist. Värvikate tegelastega humoorikas lugu keskendubki inimeste omavahelisele suhtlemisele: kes, mida ja kuidas ütleb ning mida ja kuidas ütlemata jätab. Kuidas sõltub julgusest (silmast silma) suhelda inimeste elusaatus. Ning kummas maailmas on ikka lihtsam ellu ja inimeseks jääda: kas selles, kus korra nädalas vajalikke kaupu saada on suur rõõm, või selles, kus 15 minutit kullerit oodata on tohutult pikk piin. 

Etendused toimuvad: 24, 25, 31. juuli ja 1. august kell 19.00 ja 26. juuli ning 2. august kell 14.00 Maarjalille talus Põlvamaal


Kellel on tahtmist, võib enda teatrisoovitused mulle kommentaaridesse panna.

0 kommentaari:

Postita kommentaar